La tutoria de Batxillerat demana un acompanyament constant i un seguiment personalitzat de l’alumnat, que afavoreixi el seu propi progrés i la seva orientació.
D’aquesta manera es busca que l’alumne de Batxillerat sigui reflexiu, responsable del seu propi progrés
acadèmic, autònom en la presa de decisions i capaç d’autoconèixer-se i d’autoregular-se al llarg del seu procés d’aprenentatge.
El Treball de recerca, com que té un pes molt gran en l’expedient de l’alumnat, és una activitat que es treballa amb cura i amb rigor.
Cada alumne disposa d’un tutor del treball que orienta, assessora i supervisa el procés que suposa realitzar un bon treball d’investigació.
El Col·legi presenta els treballs més ben valorats a premis que convoquen tant universitats com diferents institucions de prestigi.
D’acord amb el nostre projecte educatiu, incorporem les tecnologies de la informació i la comunicació com una eina més, encara que molt potent, per afavorir l’aprenentatge.
A les aules, posem a l’abast de l’alumnat les eines que siguin més útils per aconseguir els objectius pretesos.
El programa del Batxillerat Dual ofereix als nostres alumnes l’oportunitat d’obtenir una doble titulació de batxillerat, en ensenyament on line i tutoritzat per un professor del centre.
Aquest programa, acreditat per SACS (Southern Association of Colleges and Schools), permet l’obtenció de la titulació de Batxillerat atorgada per Departament d’Educació de l’estat de Florida (USA) i reconeguda a tots els estats i a totes les universitats nord-americanes.
Es tracta d’una bona oportunitat d’aprendre en anglès i d’acreditar-lo amb una doble titulació de batxillerat.
L’escola de pares del Col·legi Diocesà Sagrada Família neix com una iniciativa per donar suport a les famílies en l’educació dels seus fills. Posem a l’abast de les mares i els pares un espai de trobada on puguin reflexionar sobre els temes que els preocupen en relació a l’educació i també compartir experiències amb altres famílies i amb professionals que els puguin orientar en la presa de decisions.
Cada etapa de creixement i maduració dels alumnes genera als pares dubtes i inquietuds diferents, per això s’abordaran temes d’interès per a les famílies i es proporcionaran recursos per donar suport en la seva funció educativa. Les xerrades – col·loqui seran cícliques i versaran, entre altres, sobre els principis per a la comunicació afectiva i efectiva, l’autoestima, la resolució alternativa dels conflictes, els límits, els valors, l’ús segur d’Internet, l’addicció al mòbil, als videojocs, a la despesa, els trastorns alimentaris, l’afectivitat, la prevenció de les drogues i tants altres que es puguin considerar d’interès.
En la formació integral de la persona, són els valors humanocristians els que ens ajuden a fer que la nostra tasca educativa no es limiti a una simple transmissió de coneixements.
Són aquests valors els que poden ajudar que els nostres alumnes trobin les respostes més profundes als interrogants que l’home es fa i que no troben sentit sense aquests.
Volem contribuir a formar persones reflexives, crítiques, autònomes, responsables i compromeses, amb uns valors ètics que els permetin prendre les seves pròpies decisions, pensant en ells mateixos, en els altres i en la millora de la societat.
A l’etapa del Batxillerat es proposa a tot l’alumnat que hi estigui interessat el voluntariat social, de manera que puguin dedicar part del seu temps a alguna causa solidària.