PEREGRINACIÓ A LA BASÍLICA DE SANTA MARIA DEL MAR – BARCELONA
Tornem a reemprendre una de les sortides que, per les circumstàncies que ens envoltaven, no podíem portar a terme. Aquesta es tracta d’una GRAN peregrinació conjunta que sempre fèiem cada dos cursos en un lloc emblemàtic del nostre entorn més immediat: ja hem anat a la Sagrada Família de Barcelona, a la Catedral de Tortosa, la de València, o la Basílica del Pilar, a Saragossa i també als monestirs de Poblet i Santes Creus.
Aquest curs podem continuar la roda i vam tornar a Barcelona, on vam compartir, en una trobada general dels alumnes d’entre 2n de Primària i 2n de Batxillerat, una Eucaristia a la Basílica de Santa Maria del Mar, un dels grans temples de Barcelona, que des del 3 de juny de 1931 està catalogat com a bé d’interès cultural.
Ens van acompanyar el nostre Bisbe Don Enrique Benavent, el Bisbe auxiliar de Barcelona Don Javier Vilanova, el nostre titular Mn Tomàs i Mn Santi. Va ser un dia en el qual ens vam acomiadar del nostre Bisbe perquè el Sant Pare l’ha anomenat Arquebisbe de València i vam poder compartir amb ell la nostra alegria i felicitació. També li vam mostrar el nostre agraïment pel suport que sempre ha demostrat en el Col·legi Diocesà Sagrada Família.
Aquest dia de convivència ens va ajudar a viure la unió del nostre centre, ens va ajudar a sentir que no estem sols en el nostre dia a dia acadèmic i que formem part d’aquesta gran família anomenada Col·legi Diocesà Sagrada Família. Després de la celebració conjunta vam completar la jornada amb una activitat cultural adaptada per a cada cicle: l’alumnat de 2n, 3r i 4t de Primària va anar a complimentar la visita a Catalunya en miniatura recorrent les maquetes dels llocs principals de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i el racó dedicat a Gaudí. Els del Cicle Superior de Primària i 1r Cicle de l’ESO es van desplaçar del barri del Born fins a la zona de Sant Gervasi – La Bonanova per visitar el Museu de la Ciència “CosmoCaixa”, la zona general i les seves exposicions permanents, com el famós bosc inundat o la sala univers entre moltes altres. Els del segon cicle de l’ESO van poder gaudir de l’emblemàtic Poble Espanyol on el poble és arquitectura, és art, és tradició, és artesania i és aire lliure. I finalment, l’alumnat de Batxillerat va poder aprendre amb més profunditat la història i l’art de la Basílica de Santa Maria del Mar.
Aquí us deixem una mostra del nostre dia de convivència: